tiistai 2. lokakuuta 2012

83 yötä jouluun

Joulu on antamisen, rakkauden ja ilon juhlaa. Todellinen juhlatunnelma syntyy siis luonnollisesti toisten auttamisesta. Kymmenen hyvää vinkkiä joilla varmistat joulutunnelman, tai ainakin sen, ettei risupaketti kolahda oven taakse jouluaattona.

 1. Kokoa omista tai naapurin lapsista ja kavereiden pikkusisaruksista kuoro ja käy laulattamassa lapsia vanhainkodissa. Mummoilla ja vaareilla voi olla yksitoikkoista varsinkin, kun kaikilla ei välttämättä käy vieraita edes jouluna. He piristyvät varmasti siitä, että joku muistaa myös heidät.

 1. Käy ostamassa joululahja lastenkodissa asuvalle. Kauppakeskus Forumissa on joka vuosi toiminut lasten- ja sijoituskodissa asuvia auttavan järjestön piste, jonne voi käydä ostamassa pienen joululahjan. 2. Anna lahjoitus köyhille. Laita rahaa keräyslippaaseen, tai anna isompi lahjoitus nettisivujen kautta. Esimerkiksi Punainen Risti on katastrofialueita auttava, luotettava järjestö.

 1. Anna Toisenlainen Lahja, kuten puuntaimi. Tällöin yhdelle köyhälle perheelle jossain päin maailmaa lahjoitetaan oman valintasi mukaan tietty määrä puuntaimia. Metsä ehkäisee maaston eroosiota, parantaa hengitysilmaa ja käy elinkeinosta. Lisäksi se leviää. 2. Kerää joka päivä jouluun asti yksi roska päivässä. Näin teet asuinympäristöstäsi siistimmän ja teet palveluksen kaikille. Roska Päivässä-tempaukseen kuuluu tietenkin se, ettei myöskään itse heitä roskia maahan.

 1. Ole kiltti äläkä huuda ja riitele turhista asioista. Vaikka riitely puhdistaa ilmaa, ei mikään ole yhtä tehokas tunnelman latistaja kuin mökötys. Muista silti kohtuus ja pidä kiinni omista oikeuksistasi

 1. Tee jotain kilttiä ihan vain auttamisen ilosta. Keitä kahvit puolisolle ennen kuin hän tulee töistä, tai sen sijaan, että löytäessäsi kadonneet avaimet, jättäisit ne siihen mistä löysit ne, tekisitkin lappuja valotolppiin ja laittaisit avaimet hyvään talteen.

 1. Vie kulkukissalle ruokaa tai ota pihapiirin linnut tämän talven suojeluskohteeksesi. Eläimillä voi talvella olla hyvinkin rankkaa. Auta siis eläimistö talven yli, niin saat nauttia sirkutuksesta myös ensi kesänä


  .
 2. Käy tapaamassa yksinasuvaa sukulaista. Yllätysvierailu piristää, jos joutuu viettämään kaikki päivät yksikseen. 3. Ole reipas ja kolaa koko piha. Joulupukki mahtuu tulemaan rekensä kanssa. Lisäksi saat urheilua, koko pihan auraaminen ei nimittäin ole mikään hirveän kevyt urakka...
hyvää yötä kaikille, nähkää unta joulusta :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti